Spring naar de content

5 trends van 2022 voor je huis

Elk jaar zien we veel trends voorbijkomen als het gaat om huizen. Denk hierbij aan de inrichting, maar ook populaire items voor in de tuin bijvoorbeeld. In deze blog lees je een aantal trends van 2022 voor je huis die ook nog eens tijdloos zijn! Let’s start.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Zonnepanelen op het dak

Deze trend is waarschijnlijk heel bekend, maar nog niet iedereen heeft het… zonnepanelen! Heb jij wel eens nagedacht over het laten plaatsen van zonnepanelen? Je bespaart honderden euro’s per jaar, gaat lang mee en deze investering is binnen no time terugverdiend. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken. Wil jij online een offerte voor zonenpanelen opvragen? Dat kan heel gemakkelijk en op die manier weet je direct wat het zal kosten.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Haal buiten naar binnen

Wat we ook steeds vaker zien is dat de tuin naar binnen wordt gehaald. Natuurlijk niet letterlijk, maar we kiezen steeds meer voor groen in huis. Het staat niet alleen mooi, maar zorgt ook voor meer zuurstof in huis. Kies voor verschillende planten voor wat afwisseling en speelsheid. Wil jij de tuin laten doorlopen met je interieur? Kies er dan voor om dezelfde kleuren te gebruiken op de lounge set buiten als binnen. Of kies voor dezelfde kleur stoelen. Wanneer je de tuin en de woonkamer laat matchen wordt het echt één geheel. 

Kunststof kozijnen

Dé trend van nu zijn kunststof kozijnen. Natuurlijk zijn er meerdere materialen op de markt, maar wordt er het meeste gebruik gemaakt van kunststof. Maar waarom eigenlijk? Hieronder lees je een aantal voordelen:

  1. Het is relatief goedkoop, omdat het kozijn ruim 50 jaar meegaat;
  2. Je hebt er geen omkijken meer naar, omdat het onderhoudsarm is;
  3. Je kunt het uiterlijk van het kozijn zelf kiezen;
  4. Kunststof heeft een goede isolatiewaarde.

Genoeg reden om dus eens te kijken naar kunststof kozijnen!

Trends in huis

Retro en urban zijn de twee interieurstijlen die erg populair zijn in 2022. Bij de retro stijl zien we veel kleuren zoals okergeel, blauw en terra bijvoorbeeld en bij urban zien we meer ruige materialen, zoals hout en staal. Ook zijn hierbij kunstelementen in huis erg van belang. Denk aan een mooi groot schilderij of juist bijzondere beeldjes in de vensterbank. Je kunt op veel manieren retro en urban toevoegen in huis.

Welke trend(s) van 2022 passen het beste bij jouw huis? Heel veel succes met het toepassen.