Spring naar de content
bron: pexels

Living the Spanish Dream: waarom we massaal in Spanje willen wonen

Van de levendige cultuur en het mediterrane klimaat tot het heerlijke eten en de gastvrije bevolking, het is geen wonder dat velen van ons massaal in Spanje willen wonen. Hier zijn 8 redenen waarom we allemaal dromen van een verhuizing naar ons favoriete Europese paradijs!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De cultuur 

Spanje is een broeinest van cultuur en entertainment. Van flamenco dansen tot stierenvechten, van traditionele festivals tot meesterwerken in de schilderkunst, er is voor elk wat wils. De architectuur omvat Romeinse ruïnes, Moorse forten, gotische kathedralen, paleizen uit de Renaissance en modernistische dwaasheden. En dan is er nog het eten! Het landschap is bezaaid met tapasbars, die borden vol heerlijke hapjes aanbieden, zoals jamón ibérico of patatas bravas. Zelfs als u nog niet weet wat deze gerechten zijn, zult u dat snel genoeg weten zodra u uw slag slaat! En wat dacht van u van een villa huren in Spanje? Elke dag zon bij uw ontbijt! 

Het klimaat 

Niemand kan ontkennen dat Spanje een benijdenswaardig klimaat heeft – perfect om te luieren op het strand of te nippen van een koude sangria in de schaduw van een sinaasappelboom. Het land is gezegend met eindeloze zonneschijn en gematigde temperaturen gedurende een groot deel van het jaar – behalve in de winter, wanneer het in sommige delen van het land behoorlijk fris kan worden (vooral in hooggelegen gebieden). Dus als u een plek zoekt waar u het hele jaar door van buitenactiviteiten kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over strenge winters of zinderende zomers, dan is Spanje beslist de plek voor u! 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De mensen 

Als er iets is waar Spanjaarden in uitblinken, dan is het wel gastvrijheid en vriendelijkheid. U zult geen moeite hebben om iemand te vinden die u wilt helpen met uw vragen of problemen. De plaatselijke bevolking is ook gepassioneerd door hun cultuur en tradities – dus bereid u voor op veel zang en dans! Het helpt ook dat de meeste Spanjaarden uitstekend Engels spreken, zodat het leven in dit nieuwe land niet zo moeilijk is als het op het eerste gezicht lijkt. 

De kosten van levensonderhoud 

We weten allemaal dat je met geld niet altijd geluk kunt kopen, maar het komt af en toe wel van pas – vooral als je in het buitenland woont! Gelukkig hoeft wonen in Spanje niet duur te zijn dankzij de ongelooflijk lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere Europese landen zoals Frankrijk of Duitsland. Of u nu op zoek bent naar betaalbare accommodatie of goedkoop uit eten wilt gaan – in Spanje kunt u terecht!  

De stranden

Spanje is gezegend met kilometers kustlijn bezaaid met prachtige stranden, de een nog adembenemender dan de ander. Van klassieke stukken zacht wit zand tot dramatische kliffen tegen intens kobaltblauw water, het is geen wonder dat mensen het hele jaar door naar de Spaanse stranden trekken. De gevarieerde topografie en het gematigde klimaat dragen bij tot de betoverende schoonheid van de kusten, omdat ze een groot deel van het jaar zonnig en warm blijven en unieke kenmerken bezitten, variërend van achtbaan achtige winderige wegen langs donkere kustlijnen met wilde golven, tot rotsformaties en grotten die avontuurlijke sensatiezoekers aantrekken. Met een breed scala aan activiteiten, van zwemmen, surfen, bodyboarden, zeilen en stand-up paddleboarding tot gewoon ontspannen in een ligstoel, kunnen mensen een onvergetelijke dag creëren op een van deze prachtige Spaanse stranden.

De taal

Spaans leren kan een geweldige manier zijn om in contact te komen met de lokale bevolking en meer te halen uit uw ervaring in het buitenland – plus het spreken van een andere taal staat geweldig op uw cv! Eerst en vooral is het een van de meest gesproken talen ter wereld, met honderden miljoenen moedertaalsprekers. Spaans leren biedt ook een grotere kans om in contact te komen met verschillende culturen uit de hele wereld door de groeiende aanwezigheid in landen als Mexico, Argentinië, Chili en nog veel meer. Bovendien kunt u door kennis van deze unieke taal woorden in andere Latijnse talen herkennen, omdat het Spaans een groot deel van de woordenschat met deze talen deelt. 

Waar wacht u nog op? Nu we verschillende redenen hebben besproken waarom we er allemaal van dromen om massaal naar Spanje te verhuizen – is het niet tijd dat u uw droom waarmaakt? Met zijn levendige cultuur, mediterrane klimaat, heerlijke eten, gastvrije mensen en betaalbare kosten van levensonderhoud – wie zou dit zonnige paradijs niet zijn thuis willen noemen? Ga uw gang – waag vandaag nog de sprong in het diepe voor uw Spaanse droom!