Spring naar de content

Bij deze goede voornemens helpt je zorgverzekering een handje

Stoppen met roken, meer sporten, afvallen en minder stressen. Het zijn de meest gehoorde goede voornemens voor 2023. In de praktijk stranden de meesten mensen echter snel. Laat je zorgverzekeraar daarom een handje helpen, zodat je jouw doelen wel bereikt. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Stoppen met roken

Stoppen met roken heeft altijd zin. Jouw zorgverzekeraar kan je hierin ondersteunen, want de meeste zorg rondom stoppen met roken hoef je helemaal niet zelf te betalen. 

De basisverzekering dekt nicotinevervangers, geneesmiddelen en een jaarlijkse begeleiding bij een hulpverlener. 

Je betaalt hiervoor geen eigen risico, maar dan moet je wel gebruik maken van gecontracteerde zorgverleners. Met iedere basisverzekering krijg je de kosten vergoed. 

Welke het beste en voordeligste is in 2023 vergelijk je hier

Meer sporten

Lichaamsbeweging is gezond, maar voor sommigen lastig vol te houden. Een financieel steuntje in de rug kan dan geen kwaad. 

De onderstaande verzekeraars geven een mooie korting op de sportscholen van Basic Fit, Healthcity en Fit20: 

  • CZ
  • CZdirect
  • Just
  • Nationale Nederlanden
  • OHRA

Je claimt de korting door gebruik te maken van je zorgpas. 

Andere zorgverzekeraars bieden een speciale leefstijlapp die actief helpt meer te bewegen. Een mooi voorbeeld is a.s.r. Vitality, waarmee je punten spaart door te bewegen. Die kun je vervolgens inwisselen voor dingen als een cadeaubon of korting op de premie.  

Minder stressen

Maak je je snel zorgen, heb je stress of pieker je veel? Ook op dit vlak kan een zorgverzekering wat voor je betekenen.  

Handige services zijn bijvoorbeeld ‘app de online coach’ van Just, de mindfulness-app van VGZ en ‘HeyCoach’ van Interpolis die online hulp biedt bij stress en burn-out klachten. 

Een andere aanrader is de zorgverzekering van Anderzorg of VinkVink waar je voor 6,75 euro per maand gratis gebruikt maakt van de Headspace app en een aantal andere betaalde gezondheidstoepassingen. 

Bij psychische klachten kun je natuurlijk ook terecht bij de huisarts. Hij of zij kan jou binnen de praktijk helpen of je doorverwijzen naar de juiste GGZ-zorgverlener. 

Zoek ook een zorgverzekering die je helpt gezonder te leven in 2023.