Spring naar de content

Bespaartips in dure tijden

Het zal je niet ontgaan zijn, de inflatiecijfers vliegen je om de oren. Alles wordt duurder. Als je geluk hebt compenseert je werkgever dit enigszins, maar voor velen zijn het dure tijden. Daar waar mogelijk is besparen een hot item. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

We besparen op de plekken waar de prijsstijgingen het grootste zijn. Dure energie en warmte? Dat betekent investeren in isoleren en slim omgaan met het energie en warmteverbruik thuis. Duurdere boodschappen? De aanbiedingen afstruinen bij de diverse supermarkten. Maar je kunt meer doen dan dat. Drie praktische tips.

Huidige abonnementen

Pak je digitale bankafschrift erbij en kijk wat er wordt afgeschreven. Welke vaste kosten zijn maandelijks? Kun je daar op besparen door een andere aanbieder te kiezen? Heb je een ‘vaste telefoon’ thuis maar gebruik je die niet meer? Dan is internet en TV vergelijken een handige stap in de zoektocht naar een aanbieder met diensten die je nog wel gebruikt. En neem ook alle geabonneerde streamingdiensten na. Gebruik je ze nog wel? Of heb je iets aangeschaft voor één serie die je allang niet meer kijkt?

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Slimme momenten

Door het jaar heen zijn altijd aanbiedingen te scoren: Blue Monday, SALE, Koningsdag, woonmaand, maar met als klapstuk in de maand november: Black Friday. Dé kortingsdag van het jaar waar bijna ieder merk aan mee doet. Kijk goed naar de hoeveelheid korting en weet wat een product normaal kost. Dan kun je het makkelijkste de beste deals scoren en echt profiteren van korting. 

Wintersport

Voor degene die op wintersport gaan, wat per definitie al geen goedkope vakantie is, iets waar je misschien minder snel aan denkt. Tank onderweg in Duitsland bij een Autohof in plaats van direct langs de snelweg. Scheelt een paar honderd meter rijden, maar toch al snel 50 cent per liter benzine. Scheelt je zo 75 euro op een retourtje Oostenrijk. Of eet niet (al te veel) op de piste, maar neem een rugzakje mee met etens- en drinkwaren voor de grootste honger en dorst. 

Door net even verder te denken kun je flink wat besparen, ieder tientje is er tenslotte één.