Spring naar de content
bron: unsplash

Plan een workation in een schitterende Griekse omgeving!

Griekenland is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. Het weer is er heerlijk en er is genoeg te zien en te doen. Wat Griekenland echter uniek maakt, is dat het ook een geweldige plek is om te werken. Dit komt door de schitterende omgeving en de rust die je er kunt vinden. In dit artikel geven we je een aantal tips om een workation te plannen voor jou en jouw collega’s naar Zakynthos.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

1. Bepaal wat je wilt bereiken met je workation

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met je workation. Wil je bijvoorbeeld werken aan een project dat wat meer tijd kost? Of wil je gewoon even wat tijd vrijmaken om bij te komen van alle dagelijkse drukte? Als je weet wat je wilt bereiken, kun je gemakkelijker een plan maken. Zakynthos is bij uitstek dé locatie om te verblijven. Het klimaat is er heerlijk en er is tussen het werken genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld het zeer bekende Navagio strand, waar een heus scheepswrak te bewonderen is.  

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

2. Kies een geschikte locatie en datum

Voor een workation is het belangrijk om een locatie te kiezen die geschikt is voor jou en jouw collega’s. Griekenland heeft veel verschillende soorten accommodaties, dus er is vast wel iets te vinden dat aan al jullie wensen voldoet. Let er wel op dat de locatie niet te afgelegen is, zodat jullie nog steeds toegang hebben tot andere voorzieningen. Ook is het goed om een datumprikker eruit te doen zodat je weet wanneer iedereen beschikbaar is om mee te gaan. Kijk hier voor vluchten als je weet wanneer iedereen mee op reis kan. Er zijn tenslotte in schoolvakanties wat minder mogelijkheden omdat mensen ook te maken hebben met hun gezin. Buiten de vakanties om is het vaak ook een stuk goedkoper om een reis te boeken.

Afbeelding met water, buiten, natuur, huis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beeld: Raimond Klavins on Unsplash

3. Zorg voor een goede internetverbinding

Een goede internetverbinding is onmisbaar tijdens een workation. Zorg ervoor dat je vooraf een goede internetverbinding regelt, zodat je tijdens het verblijf niet voor verrassingen komt te staan. Er wordt tegenwoordig nou eenmaal veel werk verricht op en met behulp van het internet.

4. Maak een planning

Het is belangrijk om tijdens je workation een goede planning te maken. Zorg ervoor dat je weet wanneer je gaat werken en wanneer je gaat ontspannen. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet te veel werkt en toch alles gedaan krijgt. Plan ook sessies in waarin jullie met elkaar kunnen sparren en regel eventueel een paar collega’s die over hun expertise willen vertellen in een soort van presentatie.

5. Maak tijd voor ontspanning

Naast het werken is het ook belangrijk om tijd voor ontspanning te maken. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het strand of maak een wandeling door het mooie Griekse landschap. Stranden zoals Agios Nikolaos, Alykanas & Tsilivi bieden de mogelijkheid om heerlijk te kunnen zwemmen, zonnebaden en verschillende watersporten te beoefenen. Zo kun je ervoor zorgen dat je ontspant en toch alles gedaan krijgt. Een avondje uit moet ook kunnen natuurlijk! De hoofdstad kent veel verschillende restaurants en bars om te kunnen bezoeken en het rondwandelen door de vele kleine straatjes is al een feestje op zich. Daarnaast bevindt zich vlakbij de stad een Venetiaans kasteel dat een bezoekje waard is, evenals de vele kerkjes die je tegenkomt onderweg. Je kunt jezelf over het eiland verplaatsen per bus, motor of fiets, of je kunt ervoor kiezen om een auto te huren.