Spring naar de content
bron: anp

Een moderne marteling

De negentienjarige kroonprinses Amalia is niet alleen een gevangene van haar lot, maar ook van criminelen die haar bedreigen. Een onmenselijk offer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ton F. van Dijk

“Een prinses om trots op te zijn. Wat gunnen we haar dat de dreiging snel voorbij is. Maar dapper is ze,” schreef de splinternieuwe leider van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, Mirjam Bikker, onlangs in een bericht op Twitter. De koningsgezinde politica deed de uitspraak – een ferme en terechte steunbetuiging aan het adres van een negentienjarige die ernstig in haar bewegingsvrijheid beperkt wordt – aan het eind van een twee weken durend bezoek van de koning, koningin en kroonprinses aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. 

Het trieste novum waaraan Bikker refereert is dat een troonopvolger niet alleen vrijheid inlevert als gevolg van haar lot als troonpretendent, maar ook door geloowaardige en misdadige plannen van criminelen om haar te ontvoeren of erger. Het koninklijke ‘sprookje’ dat haar leven is, of zou moeten zijn, lijkt daarmee voorgoed verstoord.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap