Spring naar de content
bron: pexels

Heb je personeelstekort? Dit zijn 7 manieren om het probleem op te lossen

In Nederland is er langzaam maar zeker een steeds groter personeelstekort in bepaalde sectoren ontstaan. Denk dan met name aan de horeca en de zorg. Als organisatie heb je hier vast al wat van gemerkt. Maar wat kun je nou doen om ervoor te zorgen dat je hier geen last van ondervindt? In deze blog vertellen we je welke maatregelen ervoor zorgen dat je weer meer dan genoeg personeel zal hebben voor je organisatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Vacatures plaatsen online

In de eerste plaats zul je het personeelstekort in je bedrijf flink aan kunnen pakken door online vacatures te plaatsen. Dit kan met allerlei banen, zoals bijvoorbeeld voor vacatures kinderopvang. Door online plaatsing zul je een erg groot publiek bereiken. Elke maand zoeken tienduizenden mensen namelijk naar nieuwe banen via vacaturewebsites. De kans is daardoor dus groot dat de ideale kandidaat jouw functie van bijvoorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang voorbij ziet komen en hierop besluit te solliciteren. Hierdoor zul je een redelijk grote lijst met geïnteresseerden op de vacature krijgen, waardoor je ook nog eens selectief kunt zijn qua welke kandidaat het beste is.

Omschrijf de functies beter

Ten tweede kun je de functieomschrijvingen aanpassen om meer geschikte kandidaten te vinden. Door duidelijk en nauwkeurig op te sommen wat het precies is dat jouw organisatie zoekt, wordt de selectieprocedure een stuk makkelijker en krijg je alleen maar geschikte kandidaten binnen. Neem daarom uitgebreid de tijd voor de functieomschrijving en laat alle punten van belang aan bod komen. Hierbij is het echter wel van essentieel om een tekst te schrijven die het enthousiasme van de kandidaat aanwakkert. Zo krijg je extra veel sollicitaties binnen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Je personeel mee laten helpen met zoeken

Verder kun je ook je huidige personeel mee laten helpen met het vinden van de juiste mensen. Je personeel zal wellicht wel weten wie iemand is die perfect bij jouw organisatie past of een goede relatie hebben met geschikte kandidaten. Laat hen dan ook weten dat je op zoek bent en vraag of zij iemand willen aanraden. Ook kun je een beloning instellen als ze iemand hebben gevonden die ook daadwerkelijk wordt aangenomen, waardoor iedereen met deze constructie zal winnen.

Verhoog het salaris

Tevens is het belangrijk dat je het salaris wat je biedt voor een functie aanpast. Door vooraf de marktwaarde van de functie te bepalen zul je weten of jouw organisatie wel in staat is om meer geld uit te geven. Als dit het geval is, is het verhogen van het salaris een goede optie om ervoor te zorgen dat je meer kandidaten aantrekt. Niemand wil immers voor een laag salaris aan het werk. Bovendien zullen concurrerende organisaties ook meer bieden dan jij, wanneer je een strak budget hebt voor personeelskosten. Kijk dus of je flexibel kan zijn en hogere salarissen kan uitbetalen.

Kijk of mensen iets meer kunnen werken

Als vijfde kun je ook bekijken of mensen meer uren willen werken. In veel gevallen is het zo dat mensen die al bij jou aan de slag zijn, ook wel wat extra uur willen werken om een aantrekkelijk salaris te verdienen. Als je alleen maar op zoek bent naar mensen die een bepaalde kleine functie willen vervullen, kun je ook bij de bestaande medewerkers informeren of zij interesse hebben om meer te gaan werken.

Maak het makkelijker voor mensen om een werkrooster te kunnen wijzigen met anderen

Ook kun je er, wanneer je met een personeelstekort kampt, voor zorgen dat mensen gemakkelijk hun werkrooster kunnen wijzigen met anderen. Door een flexibel systeem te introduceren, waarbij werknemers elkaar makkelijk helpen bij het aanpassen van het rooster, zullen zij er minder moeite mee hebben om extra uren te gaan werken en zal dit ook als een extra voordeel dienen voor eventuele kandidaten die erover na te denken bij je organisatie te werken.

Geef extra bonussen zoals gratis scholing

Tot slot kun je ook overwegen om aanvullende bonussen te geven, zoals bijvoorbeeld gratis scholing. Door een kandidaat de mogelijkheid te bieden om zichzelf verder te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren, zal je organisatie als aantrekkelijker worden gezien. Hiermee zul je in staat zijn de beste kandidaten te trekken en het personeelstekort op een goede manier oplossen.

Met bovenstaande tips is het mogelijk om voor jouw organisatie af te rekenen met personeelstekorten. Wees daarom slim door nu van al deze adviezen gebruik te maken. Binnen mum van tijd zal je organisatie weer over een perfect aantal leuke collega’s beschikken. Succes!