Spring naar de content
bron: shutterstock

De terreur van broodjes app

Een toenemend aantal gezondheidsfreaks is verslaafd aan apps op hun telefoon die lichaamswaarden meten en medisch advies geven. De volksgezondheid is er niet bij gebaat, en soms zijn deze apps zelfs gevaarlijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marcel Levi

Het is deze maand precies vijftig jaar geleden dat Martin Cooper, directeur research en development van Motorola, vanaf 6th Avenue in New York het eerste mobiele telefoongesprek ter wereld voerde. Het drie kilo wegende gevaarte dat hij daarbij gebruikte had weinig weg van de huidige kleine en platte smartphones. En die apparaten gebruiken we inmiddels voor veel meer dan telefoneren. 

Door de mogelijkheid om verbinding te maken met bedrijfsnetwerken en virtueel te vergaderen heb je het kantoor 24 uur per dag in je broekzak, maar sta je zelf ook non-stop ter beschikking van je werk. Uit onderzoek blijkt dat mensen bijna honderd keer per dag op hun telefoon kijken en in totaal dagelijks tweeënhalf uur naar het kleine schermpje turen. En de mogelijkheden die het apparaatje biedt dijen telkens uit met steeds weer nieuwe apps. Een gemiddelde telefoongebruiker heeft ongeveer 25 verschillende apps. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap