Spring naar de content
bron: anp

Schandalig: Portugezen in de Algarve weigeren zich aan te passen aan Nederlandse toeristen en expats

Socioloog Maurice Crul pleit in Trouw voor een andere kijk op integratie. Nederlanders zónder migratieachtergrond zijn de nieuwe minderheid in de stad en moeten integreren met hun multiculturele buren. 'Integreren in eigen land: hoe verzin je het', schrijft Arthur van Amerongen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Trouw, fout na de oorlog, maakt het weer bont. Nu concludeert de krant dat Nederlanders zich niet willen aanpassen aan mohammedaanse gasten (het betreft nooit Aziaten) uit de Derde Wereld en weigeren te 'integreren' in het eigen vaderland. 

Leest en huivert: "Mensen zónder migratieachtergrond zijn de nieuwe minderheid in de stad en integreren niet. Maar waarom integreren zij niet met hun eigen multiculturele buren? Volgens socioloog Maurice Crul is het tijd voor een andere kijk op integratie. Het oude beleid, gericht op mensen met een migratieachtergrond, is achterhaald. Het draait er volgens Crul om dat mensen die verschillend zijn op een plezierige manier met elkaar moeten leren samenleven. 'Mensen zónder migratieachtergrond moeten deze stappen ook nemen. Het moet van beide kanten komen, zodat mensen zonder een migratieachtergrond ook meer zeggenschap krijgen over hoe integreren eruit moet zien.'"

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap