James Worthy stoot Herman Koch van de troon

70 seconden leestijd

Een genuanceerde mening over James Worthy lijkt niet mogelijk. Of je vindt zijn boek geniaal, of je leest nog liever een drie jaar oude telefoongids. Goed of slecht, waar beide kampen het over eens zijn, is dat het drukwerk vooral heel erg James Worthy is. En niet zonder succes, want hij stoot deze week Herman Koch van [[popup file=”2011-05/afbeelding-12.png” description=”de eerste plek!” align=”inline” ]]

James Worthy zelf weet wel waarom James Worthy – schrijver van James Worthy – zo ongelofelijk wordt geWorthy’d. In een interview dat HP/De Tijd onlangs hield met de schrijver, vertelde hij dat met name de factor James Worthy erg had geholpen bij het succes.

Op de vraag aan de Nederlandse Charles Bukowski (de titel Het Grote Befboek had de lading wellicht beter gedekt) waarom hij het zo belangrijjk vindt om over seks te schrijven, antwoordde hij: “Het is niet eens zozeer dat ik het belangrijk vind om over seks te schrijven, maar ik vind het gewoon heerlijk om te doen.” Verschillen met literatuur van veertig jaar geleden zag hij niet. Alhoewel: “Vrouwen van nu hebben minder schaamhaar.”

Het gehele interview leest u hier, Worthy’s werk bestelt u hier.

[[ poll uid=440 ]]


Hoofdredacteur

Frank Poorthuis (1956) is sinds 1981 werkzaam als journalist. Hij werkte freelance en sinds 1995 voor de Volkskrant, waar hij van 2001 tot 2005 chef van de Haagse redactie was. Daarna was hij adjunct-hoofdredacteur bij Vrij Nederland, De Pers en Het Parool. Hij is 1 februari 2011 begonnen als hoofdredacteur van HP/De Tijd. Hij is een liefhebber van de politieke reconstructie en het goed geschreven profiel, maar ziet het blad ook graag een voortrekkersrol vervullen in het maatschappelijke en culturele debat. HP/De Tijd in topvorm, zegt hij, 'is een gids voor het moderne leven, met een knipoog'.

Lees ook
Meer artikelen