Spring naar de content

Brusselse bedgeheimen

Als het aan Edith Mastenbroek ligt, wordt het ons de komende jaren eindelijk duidelijk wat er in Brussel gebeurt. “Ik ga Europa transparanter maken,” zegt de nummer drie op de lijst van de PvdA voor de komende Europese verkiezingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Volgens Mastenbroek vindt de kiezer Europa nu nog een saaie boel, omdat geen enkele journalist oog heeft voor Europese politici.

Werk aan de winkel derhalve voor Mastenbroeks aanstaande echtgenoot en voormalig Groene-redacteur Arthur van Amerongen. Hij zal zijn eega de komende vier jaar in Brussel en Straatsburg vergezellen. Maar eerst zal Rob Oudkerk het stel in de Amsterdamse poptempel Paradiso in de echt verbinden (verwachte aantal gasten: 1400). Als een razende reporter zal Van Amerongen zijn publiek op de hoogte brengen van de handel en wandel achter de schermen van de Europese politiek – voor welk medium blijft nog even de vraag. Zijn missie: “Europa leuker maken.”

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Gaat hij dat doen door vooral over zijn vrouw te berichten? “Dat is niet de bedoeling. Overdag hebben we allebei onze eigen bezigheden. Ik ga de hele dag alle recepties aflopen en me klemzuipen met diplomaten. Als we elkaar weer tegenkomen, is dat voornamelijk ’s nachts.”