Spring naar de content

NRC: weg met Ramadan

Iedereen die een beetje helder kan nadenken zei het al, en nu schrijft zelfs NRC Handelsblad het: Tariq Ramadan moet weg als ‘adviseur’ van de gemeente Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Egyptisch-Zwitserse theoloog, die in Rotterdam wordt geacht ‘bruggen te bouwen’ tussen allochtonen en autochtonen, zorgt vooral voor heibel. Vorige week stapten zelfs de VVD-wethouders Harbers en Baljeu op naar aanleiding van een conflict over Ramadans positie. Bovendien blijkt keer op keer dat Ramadan er middeleeuwse opvattingen op nahoudt over, bijvoorbeeld, vrouwen en homo’s. Hij is wel zo slim om dat in interviews met westerse journalisten altijd te ontkennen. Dat wil zeggen: voor zover zijn antwoorden enigszins te begrijpen zijn. Bij elke kritische ondervraging trekt Ramadan een rookgordijn op. Ook Joris Luyendijk kwam er begin dit jaar in Wintergasten nauwelijks doorheen. Nu schrijft zowaar ook de NRC, die de Volkskrant al heel lang geleden links is gepasseerd, dat Ramadan beter zijn biezen kan pakken. De Rotterdamse krant zegt het in zijn hoofdredactioneel commentaar natuurlijk wel maximaal voorzichtig. “Ramadan is aangetrokken als ‘bruggenbouwer’. Alleen al de terugkerende discussie rond zijn persoon maken hem daarvoor minder geschikt.”

Onderwerpen