Spring naar de content

Biosnacken

De klad zit in de Hollandse snackbar, en dat is voornamelijk de eigen schuld van de snackbarexploitanten, die merendeels zonder enige trots of eigen initiatief het palet aan bevroren fabrieksproducten in de frituur kieperen. Aan het publiek ligt het niet; de goesting voor frituurwaar is nog springlevend, alleen ziet men graag wat meer kwaliteit en een gezonder bakprocedé. Het idee van een biosnackbar, ooit geopperd door Pierre Wind, leek voor de hand te liggen, maar het praktijkvoorbeeld liet onbegrijpelijk lang op zich wachten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een van de weinige pioniers is ’t Wethoudertje aan de Wethouder Frankeweg in Amsterdam. In een fris interieur van Arne Jacobsenstoeltjes aan formica- tafels eten we krokante, in rijstolie gebakken friet met zelfgemaakte mayonaise, een puike hamburger op echt brood en een ambachtelijk broodje braadworst. De kipnuggets zijn hier van scharrelkip, en dat geldt ook voor de heerlijke saté. Op de meeste artikelen zijn de keurmerken bio, eko en MSC van toepassing, zelfs op de prosecco (12 euro de fles, in welke snackbar vind je dat?) en op de koffie uit de espressomachine. Een snackbar met een ster. RH

’t Wethoudertje, Wethouder Frankeweg 11. Amsterdam. ’s Maandags gesloten.