Spring naar de content

Test Relaxwondertje

e gelooft er als nuchtere Hollander niks van. Dat de MindSpa van beddenproducent Hästens in no time zorgt voor een staat van diepe rust. Waardoor je, om er even wat highlights uit te pakken, totaal ontspannen raakt, gemakkelijker gaat slapen en minder last van stress hebt. Maar het is echt waar. Bot gezegd is de MindSpa een veredelde MP3-speler. In werkelijkheid zorgen de geluidssessies van tussen de 12 en 60 minuten in combinatie met speciale bril of slaapmasker door audiovisuele stimulatie al binnen enkele dagen voor een puik resultaat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De beeldgolven (flikkerende lichten in allerlei kleuren) en het geluid (variërend van een monotone hypnotiseursstem tot kabbelende beekjes) genereren samen frequentiepatronen die zouden corresponderen met de hersengolven. De Stanford University heeft er voor getekend, maar in Nederland gaat het natuurlijk niet om woorden maar om daden. En die mogen er zijn. Voor het eerst sinds tijden weer een wekker nodig om te ontwaken.

De sessies hebben diverse thema’s. Van de Morning Boost tot Vivid Dreaming, van Drift to Sleep tot Travel in Comfort; het is alsof ze allemaal een wondertje in je hersenen veroorzaken. Ook op een gewoon Ikea-bed. De prijs voor al die rust: 790 euro. Maar na een testperiode onderga je zo’n prijsopgave uiterst relaxed.

92% Computers zijn 92 procent goedkoper dan twaalf jaar geleden. Ook andere elektronica, zoals telefoons en camera’s, werd een stuk goedkoper. Daarbij is wel een verrekeningsfactor toegepast, omdat de apparatuur van toen nu al lang niet meer te koop is, want zwaar ouderwets. Bron: CBS