Spring naar de content

NOS-baas wil in debat met PVV’er Bosma

De NOS blijft het in de ogen van Tweede-Kamerlid Martin Bosma maar verkeerd doen. De PVV’er vond vorige maand dat de staatsomroep de geesten van de kijkers rijp maakt voor islamisering. De aanstelling van een speciale klimaatcorrespondent levert volgens Bosma ‘een aanwijzing dat men kiest voor de linkse zaak’. Want er wordt niet gekozen voor populairdere thema’s als islamisering of criminaliteit. Wederom stelde hij vragen aan minister Plasterk. Voordat hij antwoord geeft, doet Hans Laroes dat. De hoofdredacteur NOS Nieuws wil graag met Bosma in discussie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

Meneer Laroes, kunt u niet beter meer over islamisering berichten?
“De thema’s die Martin Bosma noemt, behandelen we al uitbundig en er zijn al lang geleden specialisten op de redactie vrijgemaakt voor deze en aanverwante zaken. We doen dat net zo afgewogen als je van een onafhankelijke nieuwsorganisatie mag verwachten.”

Volgens Bosma is het volk helemaal niet zo geïnteresseerd in de klimaatverandering.
“Wij beoordelen het dossier klimaatverandering als buitengewoon relevant en belangrijk voor deze en volgende generaties, net zoals vele andere serieuze nieuwsorganisaties. Overigens is er sprake van een misverstand. Het gaat niet om een correspondent klimaatverandering, het gaat om het veel bredere terrein van klimaatverandering en energiepolitiek.”

Wat vindt u van Bosma’s kritiek?
“Ik zou het leuk vinden als de heer Bosma, die ooit voor de NOS (als redacteur Economie) heeft gewerkt, eens zou willen komen kijken hoe we georganiseerd en gespecialiseerd zijn. Dan kan hij meer zien dan minister Plasterk ooit kan beantwoorden, en nog veel leuker, met ons in discussie. Ik neem aan dat hij dat wil, gegeven zijn aanhoudende belangstelling voor alles wat wij doen.”