Spring naar de content

De Velpon Top 30

Ze zitten al sinds mensenheugenis op dezelfde stoel of hameren al jarenlang tot vervelens toe op hetzelfde aambeeld. Van opstappen of stoppen lijken ze nog nooit te hebben gehoord. Wie zijn de grootste klevers van Nederland?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Appie Baantjer
Oud-diender op de Amsterdamse Wallen, schreef als geestelijk vader van rechercheur De Cock maar liefst zeventig detectives waarvan meer dan zeven miljoen exemplaren werden verkocht. Nam in 2008, op 85-jarige leeftijd, afscheid als solo-auteur, maar lanceerde in mei, samen met Simon de Waal, een nieuwe detectivereeks, nu met rechercheur Peter van Opperdoes in de hoofdrol. Aan de verpletterend gezellige Mokumse setting, met veel Snuf & Snuitje-achtige jarenvijftigcriminelen, veranderde uiteraard niets. Hoe het verder moet met de vaderlandse papierindustrie als Baantjer er de brui aan geeft, weet niemand.

Benno Baksteen
Kreeg nationale bekendheid vanwege zijn achternaam en zijn functie als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Bekleedt die rol sinds 1998 bij het Platform Duurzame Luchtvaart, een organisatie die streeft ‘naar effectief luchtvaartbeleid en duurzame beschikbaarheid van de door de samenleving gevraagde hoeveelheid luchtvaart’. Met de beschikbaarheid van de door de samenleving gevraagde hoeveelheid Benno Baksteen zit het ondertussen wel snor. Geen vliegtuigcrash is compleet zonder zijn geruststellende woorden over de niet weg te vlakken kwaliteiten van hedendaagse ‘kisten’ en hun bemanningen.

De overige 28 klevers staan deze week in HP/De Tijd.