Spring naar de content

Wat gebeurt er toch allemaal in Utrecht?

Het begon dit jaar met een burgemeester die de oud-papierindustrie een enorme impuls gaf. Inmiddels blijkt er ook een ingehuurd adviseur die drie ton per jaar ophaalt te werken. Als klap de vuurpijl heeft de provincie Utrecht nu een omstreden hoofd communicatie in dienst genomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hans Haarsma, hoofd luchtkwaliteit van de gemeente Utrecht, heeft een kleine 1,4 miljoen euro gebeurd in vier jaar tijd. De declaraties (pdf) werden per ongeluk door de gemeente aan een burger gestuurd die een WOB-verzoek had gedaan. De Utrechtse politiek staat nu op haar achterste benen.

Op provincieniveau speelt er meer in Utrecht. Rick Maas is sinds een maand het hoofd communicatie van de provincie Utrecht, maar nu blijkt Maas bekent te staan als een regelrechte dictator. Als gemeentesecretaris van Veghel heeft hij alle ambtenaren een verklaring laten tekenen waarin staat dat sommige grondrechten voor hen niet of in beperkte mate opgaan. Bekijk die opleidingen van Maas. Twee jaar HBS en KMA. Dat is tegenwoordig schijnbaar genoeg om hoofd communicatie te worden. De provinciale SP wil nu een gesprek met Maas. Utrecht heeft al een niet al te gelukkige keuze gemaakt met de burgemeester van de provinciehoofdstad, nu blijkt het aannamebeleid van ambtenaren dus ook te happeren.

Onderwerpen