Spring naar de content

Klappen in Den Haag

Als je te diep in het glaasje gekeken hebt, doe je wel eens gekke dingen. Zelfs in de o zo keurige Haagse sociëteit Nieuwspoort. PVV-kamerlid met drankprobleem Hero Brinkman weet er sinds gisteren alles van. Hem werd niets meer geserveerd want hij was te dronken. Dat was in het verkeerde keelgat van de politicus die daarop wel even zelf achter de bar kwam. Dat ging wel via het uitdelen van een muilpeer aan de barkeeper érg ruw. Brinkman heeft een verbale berisping voor zijn wangedrag gekregen. Bekend terrein voor Peter Middendorp, die voor dagblad De Pers een dagelijkse column schrijft over de randverschijnselen van het Haagse.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Ja ik heb ik ook die waarschuwing gekregen, samen met een brief dat ik dit toch nooit meer mocht doen. Het grappige is dat ik die had gekregen omdat er eenzelfde kwestie speelde: Johan Remkes, Frits Wester en ik geloof Adri Duivesteijn wilden ook maar meer drank, kregen het niet en bleven maar zeuren. Daar had ik over geschreven en dat was dus strijdig met de code van geheimhouding."

"Voor de rest is Nieuwspoort niet meer dan een saaie kantine. De laatste keer dat er iets ‘verschrikkelijks’ gebeurde was met Harry van Bommel die het met een bode had aangelegd en met gaten in zijn onderbroek bleek rond te lopen.”

Verder wordt er op het Binnenhof niet veel gemept, behalve dan door Middendorp zelf. Hij sloeg PvdA-Kamerlid Mei Li Vos nadat hij van haar een klap had ontvangen. Zij was verbolgen over een column waarin hij een vermeende coïtale escapade van haar met Paul Tang had beschreven. "Nou dat viel dus heel erg mee. Ik heb haar echt geen hoek verkocht ofzo. Als haar reactie op haar klap raakte ik haar wang aan. Ehm, dat klink zo natuurlijk wel erg ongeloofwaardig. Maar het is de volgende dag nog bijgelegd met een drankje." Over het algemeen kunt u voor  een stevig robbertje parlementair vechten beter bij de buitenlandse politici zijn. Bijna altijd.

Onderwerpen