Spring naar de content

Wanneer voert Grote Smurf de sharia in?

Eén van de grappigste Tweede Kamerleden is Martin Bosma (PVV). Vooral de publieke omroep haalt het beste naar boven bij de oud-journalist – niet voor niets de belangrijkste tekstschrijver van Geert Wilders. Na vragen over NOS-correspondenten met hoofddoekjes, klimaatcorrespondent Bram Schilham en een opmerking over de deneuzificatie van Clairy Polak stelde hij vandaag Kamervragen over de Smurfen en de sharia.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat is er aan de hand? Het televisieprogramma Het Zandkasteel van Teleac/NOT besteedde afgelopen week aandacht aan het Suikerfeest. En dat was niet helemaal naar de zin van Bosma. Met name valt hij over de uitspraak van ‘Koning Koos’: ‘Met Suikerfeest krijgen alle kindjes cadeautjes’. “Dit geldt toch alleen voor moslims?” wil Bosma van minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) weten.

Bosma noemt het programma een vorm van ‘islampropaganda gericht op peuters’. Het Kamerlid vreest voor de toekomst: “Kan de Minister uitsluiten dat er binnenkort ook peuteruitzendingen via de staatsomroep te zien zijn waarin bijvoorbeeld bij de Smurfen Grote Smurf de sharia invoert en Smurfin vervolgens stokslagen krijgt?”

De gewraakte fragmenten vindt u hier en hier.