Spring naar de content

Het Dolle Donderdag Topic

Het is warm, mensen. Te warm voor inspiratie. En aangezien de formatie in Den Haag voor geen meter opschiet hebben we een paar aardige linkjes voor u verzameld in het kader van onze terugkerende rubriek: het Dolle Donderdag Topic. Vandaag: een column van Bart Brussel, een genuanceerde homohater en iets met schoenen in de moskee. Leest u even mee?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

1. Bart Brussel – Column over de Facebookgroep die zich verexcuseert voor de 1,5 miljoen Nederlanders die op Geert Wilders cum suis hebben gestemd. Bart Brussel vlamt: “Dat alle bij de “Sorry ik ben een dwaze pathetische loser” Facebookgroup (of zoiets) aangesloten leden aanmatigend, paternalistisch en hovaardig zijn is bij dezen dus een feit.” SORRY!

2. Jos Strengholt – Kent u hem nog? Onze priester uit Egypte die vermoedt dat er onder journalisten veel kindermisbruikers zitten. Hij schreef vandaag op zijn website een artikel over de toenemende zelfmoordpogingen onder homo’s. “Je mag vast niet zeggen dat dit ook best het gevolg zou kunnen zijn van het feit ze een met hun seksualiteit in de knoop zitten?” Wij vroegen religiedeskundige Bas Taart om een reactie. “En dat soort prietpraat [[popup file=”2010-06/reactie_bas_taart.jpg” description=”is dus heel eng in een seculiere samenleving” align=”inline” ]], en werkt verdraagzaamheid allesbehalve in de hand.”

3. Schoenen in de moskee – De Amsterdamse politie gaat de Aya Sofia moskee aan de Amsterdamse Postjesweg ontruimen als de gelovigen het gebedshuis niet op 28 juni hebben verlaten. En dat kan dus alleen als de poltie de schoenen uitdoet meent een zekere Wibren van der Burg van een zekere multiculti-website:  “Iemand die de moskee met schoenen betreedt, handelt dus respectloos. Niet alleen tegenover de islam, maar ook tegenover de gelovigen die zich met die moskee en met de islam sterk verbonden voelen.” We kid you not!

Rest ons nog een kijktip. Vanaf 15.45 begint het debat in de Tweede Kamer over de Kraakwet waar niet alle steden zich aan wensen te houden.

Onderwerpen