De jacht op de toyboy

Beatrijs Ritsema 14 jul 2010 Politiek

Niet alleen de oude bok lust een groen blaadje, de oude geit weet er ook wel raad mee. Al heet zij dan gek genoeg ineens een panter.

Sinds een paar jaar doet een nieuw type van zich spreken in het seksuele speelveld: de cougar. Met deze term (oorspronkelijke betekenis zwarte panter of poema) wordt een oudere vrouw aangeduid, globaal tussen de veertig en 65, die het aanlegt met een (veel) jongere man, de zogenaamde toy boy. Het type heeft het intussen tot de status van icoon gebracht, gezien de Amerikaanse tv-serie Cougar Town over gescheiden vrouwen die niet bij de pakken blijven neerzitten wanneer hun echtgenoten hen hebben ingewisseld voor jongere vrouwen, maar op hun beurt smakelijke hapjes verschalken. Een cougar is niet van plan zich te laten uitrangeren vanwege iets onnozels als leeftijd.
Mrs. Robinson uit The Graduate (1967) geldt nog steeds als schoolvoorbeeld. Een aantrekkelijke veertig-plus vrouw, gespeeld door Anne Bancroft (ten tijde van de film 36 jaar), laat haar spiedend oog vallen op een bleue student (Dustin Hoffman, die een 21-jarige moest spelen, maar in het echt dertig was) en daagt hem op niet mis te verstane wijze uit. “Mrs. Robinson, you’re trying to seduce me, aren’t you?” stamelt de verzenuwde Hoffman wanneer zij uit haar jurkje is geschoten en haar glimmend zwart bekouste been voor zijn neus op en neer zwaait. Maar het is al te laat voor beraadslagingen over wat hier precies aan de hand is. Het volgende ogenblik verstrengelen de twee zich in een stomende seksontmoeting. De cougar heeft toegeslagen.

Lees de rest van het artikel in HP/De Tijd van deze week

Reageer op artikel:
De jacht op de toyboy
Sluiten