Spring naar de content

Anti-PVV-manifestschrijver schold vriendjes uit voor Lubbers

MET UPDATE – Het rommelt binnen het CDA. Een klein deel van de partij verzet zich tegen de formatiegesprekken van het CDA met de PVV. Dat is nogal opmerkelijk, want de echte onderhandelingen zijn nog maar net begonnen. Dagblad Trouw pakte donderdagochtend in ieder geval groot uit op de voorpagina: intussen hebben 100 333 niet-prominente CDA’ers een manifest ondertekend tegen samenwerking met de PVV. Niet-prominente CDA’ers, knoop dat goed in uw oren. Maar er is meer: de organisator van het protest, CDA’er Wouter Beekers, komt uit een socialistisch milieu.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In mei van dit jaar werd Beekers geïnterviewd door het Nederlands Dagblad. In zijn jeugd schold hij, samen met zijn vriendjes, klasgenootjes uit voor ‘Lubbers!’, die toen nog minister-president en CDA-leider was. “Wij waren van de SP,” zegt hij in het interview. “Wij, dat was de SP. De rest was zij, dat wil zeggen de VVD en het CDA, maar ook wel de PvdA, omdat die partijen van machtspolitiek en regentenmentaliteit werden verdacht.”

Zijn ouders hebben elkaar ontmoet binnen de Socialistische Partij. Beekers’ vader was hoofdredacteur van het partijblaadje. Later heeft zijn vader zich bemoeid met de website van de SP. De moeder van Beekers begon in 1994 als persoonlijk medewerker van Kamerlid Jan Marijnissen. Beekers heeft zelfs een scriptie geschreven over ‘Mao in de polder‘. Intussen is de manifestschrijver CDA’er en ouderling van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt), maar blijkbaar kruipt het socialistisch bloed waar het niet gaan kan.

Pikant detail: het anti-PVV-manifest wordt amper ondertekend.

Update 11:52 uur – Een andere groep CDA’ers is een petitie gestart vóór de mogelijkheid van regeringssamenwerking met de PVV.

Onderwerpen