Spring naar de content

Leuk, oma mee op vakantie!

Je moet er toch niet aan denken? Even twee weekjes lekker rustig achterover op het strand, maar dan wél elke avond het gezanik van je (schoon)moeder aan tafel. Toch kiezen vakantiegangers er steeds vaker voor om oma mee te nemen tijdens dat ene tripje naar Benidorm of Chersonissos. Als oppas, wel te verstaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In Groot-Brittannië is het al een grote hit en noemen ze het verschijnsel liefkozend de ‘drie-generatie-vakantie’. Maar goed, dat zijn Engelsen en die zijn nu eenmaal knettergek. Maar ook Nederlanders kiezen er steeds vaker voor om opoe mee te nemen op vakantie om op de koters te kunnen passen, zegt familietherapeute Else-Marie van Eerenbeemt. “De grootouders zijn natuurlijk veel meer betrokken bij het kind dan een nanny van het hotel die twintig kinderen onder haar hoede heeft,” aldus Van Eerenbeemt in een gesprek met de Wereldomroep.

En touroperators zouden geen touroperators zijn als ze niet snel op zo’n trend in zouden springen, dus de eerste 3-generation holidays steken reeds de kop op, waarbij de kids al korting krijgen op maaltijden, maar opa of oma helemáál niks hoeven te betalen. Kijk, en dan wordt het natuurlijk best interessant – dan nemen we alle ruzies en narigheid op de koop toe!