Spring naar de content

President Morales doet ‘De Jongetje’

Dat gevoetbal wordt er zo langzamerhand niet gezelliger op. Werd maandag nog besloten om Nigel de Jong uit de Oranjeselectie te kieperen vanwege zijn ietwat hardhandige tackle op Newcastle United-speler Hatem Ben Arfa afgelopen zondag, is nu opeens het hele interweb vergeven van video’s waarop te zien is hoe president Evo Morales van Bolivia tijdens een vriendschappelijk voetbalwedstrijdje zijn tegenstander op een ferme knie tussen de kroonjuwelen trakteert.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De tegenstander in dezen is – wellicht niet geheel toevallig – oppositielid Daniel Gustavo Cartagena. Deze Cartagena zou eerder in de wedstrijd Morales op een wat ongelukkige manier hebben getackeld (lees: een regelrechte moordaanslag, met de noppen naar voren), iets waar Evo een flinke wond aan overhield.

Evo Morales – ouwe cocaboer die hij is – aarzelde vervolgens geen moment, stapte op Cartagena af en plaatste een welgemikte knie in het ongelukkige kruis van de tegenstander, die daarop vol afschuw in elkaar zakt.

Morales’ knietje bleef onbestraft, in tegenstelling tot de actie van Cartagena, die goed was voor een rode kaart. Aanvankelijk wilden Morales’ bodyguards Cartagena nog arresteren, maar daar wist de burgemeester van La Paz (die aanvoerder was van het team van de oppositieleden) gelukkig een stokje voor te steken.

<object width=”410″ height=”330″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/UfQjEpm_xG8?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/UfQjEpm_xG8?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”330″></embed></object>

Onderwerpen