Het iPhone-dilemma

import 21ste eeuw 29 okt 2010 Politiek

Het gebeurt wel vaker: ben je eens niet de laatste met een nieuw apparaat, wordt er een nieuw model gelanceerd waardoor je toch weer achter de feiten aan hobbelt. Goed voorbeeld: de iPhone.

Zelf ben ik sinds een jaar reuze blij met de iPhone 3G, maar binnen de iPhone-clan (want dat is het) ben ik eigenlijk alweer een loser omdat ik de iPhone 4 niet heb. Moet ik nu om? Poeh, lastige vraag.

De iPhone 4 is mooier, platter (9,3 mm), steviger (wat op de 3G nog van plastic was, is nu van metaal), de camera is stukken beter en bovendien voorzien van flitser, de batterij gaat langer mee (dat is belangrijk, want de batterij van de 3G is een drama) en er zijn meer dan honderd nieuwe functies.

Op basis van deze informatie denk je: aanschaffen dat ding. Maar dan word je rationeel. De 3G functioneert toch prima? Vind ik platter belangrijk? Hoe vaak maak ik eigenlijk een foto met de iPhone? En die batterij, dat is toch een kwestie van regelmatig aan de oplader hangen? Het is, kortom, het voor menigeen herkenbare dilemma tussen ‘ga ik mee in de hype?’ of ‘die ouwe is toch nog prima?’. Ik wens mezelf veel sterkte met deze beslissing!

Reageer op artikel:
Het iPhone-dilemma
Sluiten