Spring naar de content

De kopvodden van Hero

Opmerkelijk nieuws, waarvan Haagse Post (dat zich in deze periode af en toe in de provincie waagt) dacht dat het een grapje was. Maar dat was het allerminst. PVV-Kamerlid Hero Brinkman, tevens lijsttrekker in Noord-Holland, wil een verbod op hoofddoekjes in het streekvervoer in die provincie. Het was een vervolg op zijn eerdere uitspraak, dit weekeinde bij Radio TV Noord-Holland, dat hij een verbod wil op hoofddoekjes voor personeel en bezoekers van het Provinciehuis. Want het streekvervoer wordt gesubsidieerd door de provincie dus… U begrijpt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De provinciale PvdA heeft het inmiddels helemaal gehad met de PVV. Sociaal-democratisch lijsttrekker Tjeerd Talsma sluit samenwerking met de PVV alvast uit. “Schandalig en on-Nederlands” noemt Talsma Brinkman’s voorstellen. Opmerkelijk, want Talsma zei 48 uur daarvoor in Het Parool: “Met Wilders heb ik niets, maar Brinkman lijkt mij uit een ander hout gesneden. Met Hero kunnen denk ik best zaken worden gedaan. We sluiten de PVV niet uit als coalitiepartner.”

Maar met de kennis van nu blijkt Brinkman alsnog uit het verkeerde hout gesneden. De primeur voor het uitsluiten van de PVV gaat overigens naar Limburg. Daar stelde PvdA-lijsttrekker Bert Kersten bij voorbaat niet met de PVV te zullen samenwerken. “Een keiharde belofte aan de kiezer,” aldus Kersten. Een makkelijk te maken belofte overigens: in een peiling van De Limburger wordt de PVV de grootste in de Provinciale Staten met 13 zetels, de PvdA beschikt over zes virtuele zetels.