Spring naar de content

Reisbranche heeft genoeg van revolutie Egypte

Hoewel er afgelopen dinsdag opnieuw de grootste demonstratie ooit werd gehouden in Caïro, vindt een aantal reisorganisaties het nu wel welletjes. Leuk hoor, zo’n massale schreeuw om democratie en al die honderdduizenden mensen die met gevaar voor eigen leven de straat op gaan, maar er moet natuurlijk wel geld verdiend worden!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Skytours gaat in elk geval vanaf 20 februari weer vluchten verzorgen naar Sharm el Sheikh en Hurghada. De reisorganisatie heeft namelijk van verschillende kanten opmerkingen gehoord als ‘we merken hier helemaal niks van Caïro’ en ‘maar het is hier veel te lekker weer’.

De opmerking dat uitgerekend vandaag een Engelse luchtvaartmaatschappij heeft besloten om juist níet meer naar Sharm al Sheikh en Hurghada te vliegen, is kennelijk niet aangekomen bij Skytours. En dat er af en toe pro-Moebarak-supporters – al dan niet in het bezit van kamelen – door de straten van Hurghada banjeren, moet u zien als plaatselijke folklore. Zolang ze de plaatselijke anti-Moebarak-demonstranten niet tegen het lijf lopen, is er toch niets aan de hand…?

En in Sharm el Sheikh wonen toch alleen maar tevreden Egyptenaren! Bekijk dit filmpje van The Guardian maar. Bovendien wordt Moebarak himself er zo nu en dan gespot, dus wat kan er helemaal misgaan?

Wanneer u de Egyptenaren wilt helpen, maar geen zin heeft om als ramptoerist door het leven te gaan, is er gelukkig nog Ali Baba voor al uw Egyptische waar. Want revoluties zijn zo kostbaar om een reden.