Spring naar de content

HP/De Tijd stopt met column Thomas von der Dunk

Even een bericht van huishoudelijke aard. HP/De Tijd stopt met de wekelijkse politieke column van Thomas von der Dunk. Reden: de cultuurhistoricus startte vandaag een wekelijkse politieke column in de Volkskrant (inderdaad, hetzelfde kunstje). Dit is volgens HP/De Tijd-hoofdredacteur Frank Poorthuis een ‘inschattingsfout’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Poorthuis betreurt het vertrek van Von der Dunk, maar noemt het onvermijdelijk dat hij deze conclusie heeft moeten trekken. “Hij dacht dat het wel kon, twee columns. Ik niet.”

Von der Dunk schrijft nog geen jaar columns voor HP/De Tijd, maar wist de nodige boze reacties op te roepen. Zijn linkse signatuur was ook veel ingezondenbrievenschrijvers een doorn in het oog. Poorthuis benadrukt dat dit niet de reden is van zijn ontslag. “Integendeel zelfs, dat dwarse stond me wel aan.”

De laatste column van Von der Dunk – over Hans Hillen – staat in HP/De Tijd nummer 15, die komende woensdag verschijnt.