Spring naar de content

15 seconds of fame!

Wil je je naam zien in flonkerende Hollywoodlichten, op een megagroot LED-scherm van 30 meter lang op het Museumplein in Amsterdam? Beroemdheid voor 15 seconden? Dat kan! Het Stedelijk Museum en Holland Festivals hebben namelijk een werk van de Amerikaanse kunstenaar John Baldessari naar Nederland gehaald: het LED-scherm dat iedereen naar wens in 15 seconden verlicht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bijster

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Andy Warhol kreeg nog meer gelijk dan hij zelf misschien wist toen hij in 1968 zei: “In the future, everybody will be world famous for 15 minutes.” Het werk, Your Name in Lights, speelt in op deze quote en onze enorme fascinatie voor en de hang naar beroemdheid. Helaas krijg je maar 15 seconden – toch leuk om mee te beginnen. Je naam zal te zien zijn tussen 1 en 26 juni, en ook via een livestream op het internet. Je krijgt een bericht van de exacte datum en het tijdstip als je je opgeeft via deze link.

Onderwerpen