Spring naar de content

iPad-lezers ‘dommer’ dan krantenlezers

Aanwijzingen waren er genoeg, maar nu is het ook officieel vastgesteld: iPad-bezitters zijn dommer dan niet-iPad-bezitters. Dat zeggen wij niet, maar het Franse onderzoeksbureau Miratech, dat het verschil in leespatroon tussen krantenlezers en iPad-lezers onderzocht. Resultaat? iPad-lezers blijken te kampen met het geheugen van een dementerende goudvis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Oké, dat van die goudvis is misschien wat overdreven, maar het komt in de buurt. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat slechts zeventig procent van de proefpersonen die een artikel hadden gelezen op de iPad zich dat goed konden herinneren. Bij krantenlezers die hetzelfde stuk hadden gelezen, was dat negentig procent.

De onderzoekers beweren dat dit komt omdat krantenlezers gemiddeld 275 milliseconden gebruikten om een artikel te scannen, tegenover 231 milliseconden op een iPad. Maar wat verwacht je ook van mensen die dagen voor een computerwinkel kamperen om lachend twee keer te veel te betalen voor een product dat een half jaar later alweer een sexier zusje krijgt? Verder alles wat Vincent Everts hier zegt.