Spring naar de content

ALARM: Gebruik de Witte Sloper nu écht tricky

Ai-ai-ai… Oké, we weten allemaal dat het consumeren van cocaïne sowieso niet bepaald de meest verstandige bezigheid is, maar nu blijkt dat zestig tot zeventig procent van de coke die in Nederland in omloop is versneden vervuild is met levamisol, een goedje dat veeartsen gebruiken om varkens en runderen van wormen af te helpen. En da’s geen fijn spul, kunnen we u vertellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De trend onder drugsboeren om de coke te versnijden met levamisol is kennelijk over komen waaien vanuit de Verenigde Staten, waar inmiddels tachtig procent van de cocaïne versneden is met het ontwormingsmiddel. Ook hebben daar intussen de eerste gebruikers van de Witte Sloper met afstervende neuzen en oren zich bij het ziekenhuis gemeld. En ja, in Nederland is het ook raak: er is al één zieke cokesnuiver gesignaleerd door toedoen van levamisol.

Het is onduidelijk waarom de drugshandelaren juist levamisol gebruiken om de coke mee te versnijden, maar u bent in elk geval gewaarschuwd. Vanwege langdurig gebruik van coke vervuild met levamisol gaat ‘het aantal witte bloedlichaampjes omlaag en dat vermindert de weerstand. Hierdoor kunnen bloedvaatjes gaan ontsteken en uiteindelijk afsterven,’ aldus Irma de Vries van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Even oppassen dus op dat iets te gezellige terras of strandfeest deze zomer…

Onderwerpen