Spring naar de content

Onderzoek naar topambtenaar Amsterdam

De lokale krant Het Parool zit er al een tijdje bovenop: het vermeende 'schrikbewind' van topambtenaar Jos Maessen. Gisteren deden meer dan vijftien (oud-)medewerkers van Maessen – anoniem – beklag over hun baas. "Je moet geen tijd in de mensen steken, maar in de resultaten. Het interesseert me geen fuck hoe het de mensen vergaat," citeren ze hem. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft vandaag een 'breder onderzoek' aangekondigd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De gemeente doet inmiddels al onderzoek naar Maessen, maar gezien de recente publicaties wil Van der Laan dat dat een bredere opzet krijgt. "Het college zal dinsdag besluiten over de exacte invulling van dit onderzoek," aldus de burgemeester.

En oh boy, als we de publicaties mogen geloven is Maessen de baas from hell. Acht secretaresses versleten in drie jaar, verwijzingen naar Hitler-Duitsland in vergaderingen – "Toen waren de verhoudingen wel duidelijk" – en 'geestelijke vernedering'. Gek genoeg heeft Maessen dit voorjaar nog een zeer goede beoordeling gehad van gemeentesecretaris Henk de Jong na zijn functioneringsgesprek

Maessen kwam eerder deze maand al in opspraak omdat hij de portiers van het stadhuis waarop bezuinigd gaat worden vergeleek met een 'kankergezwel'. De topambtenaar is directeur Dienstverlening en Facilitair Management en daarom grotendeels verantwoordelijk voor de bezuinigingsoperatie. Maessen stelt zijn excuses te hebben aangeboden voor de uitspraak. Wordt dinsdag vervolgd. (Foto: Lijjccoo)

Onderwerpen