Spring naar de content

Het iPhone5-mysterie

Daar gaan we weer: er is eventueel een nieuwe iPhone op komst en dus ligt de hele wereld te wachten tot fabrikant Apple het startsein geeft om er een aan te mógen schaffen, uiteraard met bijbehorend peperduur abonnement. De website Wired meldt dat in de Verenigde Staten maar liefst 74 procent van de Verizon-abonnees wacht met het aanschaffen van een iPhone tot de vijfde versie uitkomt, ook al is er nog geen officiële verschijningsdatum bekend gemaakt en worden alleen in het geruchtencircuit de maanden september en oktober genoemd als potentiële releasedata.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivo van Woerden

Zouden de Nederlandse abonnee-houders ook reikhalzend uitkijken naar de ultranieuwe smartphone? De woordvoerder van KPN weet van niets: “Wij zien die signalen niet.” En Bij T-Mobile houden ze graag het mysterie in tact: “Ik durf er niks over te zeggen”, zegt de woordvoerder voorzichtig. Dan herpakt hij zich: “Nee, ik kán er niks over zeggen.”

We proberen Apple zelf, al vermoeden we al dat daar alles zal worden gedaan om de geheimzinnigheid in stand te houden en daarmee wellicht een op handen zijnde hype te vergroten. We krijgen gelijk. “Goedemiddag met Apple… Ik verbind u door.” Een computerstem zegt dat deze telefoonlijn binnenkort wordt opgeheven en verbreekt de verbinding. We bellen terug. “Goedemiddag met Apple… Ik verbind u door.” Deze keer komen we in het menu terecht waar een computerstem uitlegt wat er gedaan moet worden bij defecten aan Apple-apparaten. Weer bellen we terug. “Goedemiddag met Apple… stuurt u anders maar een mail.”

Die ging de deur uit, maar is op geheimzinnige wijze tot nu toe onbeantwoord gebleven.