Spring naar de content

Uitreiking lintje Raja Felgata uitgesteld; jury wist niet van joden-zijn-dik-column

MET UPDATES – Joden-zijn-dik-columniste Raja Felgata krijgt haar lintje voorlopig toch niet. Dat meldt Sabine Heijstek-Van Leussen, de persvoorlichter van Wim Deetman. Deetman zou als juryvoorzitter van de raad van toezicht van het ‘Huis van democratie en rechtsstaat’ vanmiddag een lintje geven aan Felgata. Volgens de woordvoerster ‘wist de commissie niet van de column’ en is het ‘in nader beraad gegaan’. Hierdoor is wel zeker dat de ‘uitreiking voorlopig is uitgesteld’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Gisteravond meldde HP/De Tijd dat Felgata vandaag de Democracy Ribbon zou ontvangen. “Zij verdient de Democracy Ribbon vanwege haar inzet voor het doorbreken van plafonds voor de kleurrijke vrouw in de maatschappij,” zo meldde het juryrapport. Een wonderlijke keuze, aangezien de vrouw vindt dat ‘alle joden vrouwonvriendelijk zijn en meestal dik’.

UPDATE, 14.09 uur – Persbericht van de organisatie van de Internationale Dag van de Democratie: “De uitreiking van de Democracy Ribbons vandaag, tijdens de Internationale Dag van de Democratie, zal geen doorgang vinden en wordt tot nader order uitgesteld. Afspraken over de bekendmaking zijn geschonden en de jury zal zich opnieuw beraden. Overige activiteiten ter gelegenheid van de viering van de Internationale Dag van de Democratie vinden wel gewoon doorgang.” Met andere woorden: de jury houdt haar uit de wind en gooit het op ‘afspraken over de bekendmaking’.
UPDATE, 14.52 uur – Uithuilen doe je zo. Mooiste: hoe Felgata een dreigement (“Ik wil voor eens en altijd die grote visbek van je sluiten. Kom maar op. Ik lust je rauw”) ombuigt naar ‘op de vingers tikken’ omdat Hassnae Bouazza ‘te negatief was’.