Nog steeds Tristan 2.0?

wpk-admin 14 okt 2011 Leven

In februari van dit jaar werd de zeventienjarige scholiere Charlotte Bouwman opgepakt omdat ze voor de gein op Twitter zette dat ze een bom zou laten ontploffen op school. De politie handelde direct omdat er gericht gedreigd werd én omdat te achterhalen was wie die dreiging veroorzaakte.

Vorige week kon u in HP/De Tijd lezen over een potentiële seriemoordenaar die we per ongeluk op internet aantroffen. Het was iemand die Tristan van der Vlis, de schutter van Alphen, ‘een held’ noemde in zijn profiel. Er was een filmpje van een geweer waaronder ‘mijn gun’ stond en er was een filmpje waarin verwezen werd naar een school. We deden aangifte bij de politie.

Ruim een week later post deze persoon nog dagelijks filmpjes waarin steeds wordt verwezen naar de duivel, naar dood en verderf. Ook heeft hij filmpjes toegevoegd onder het kopje ‘favorieten’. We zien daar de vuurwerkramp van Enschede voorbijkomen en beelden over Anders Breivik, die in Noorwegen twee bloedbaden aanrichtte.

De rechercheur die dit onderzoekt: “We kunnen nog steeds niet vinden wie het is. Zolang er geen gerichte dreiging is, zijn we wettelijk beperkt in onze mogelijkheden.”

Reageer op artikel:
Nog steeds Tristan 2.0?
Sluiten