Spring naar de content

De evangelisering van het straatvoetbal

Onrust in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn: het straatvoetbal wordt geannexeerd door evangelisten. Ze geven voetbaltraining en verspreiden ondertussen Het Woord. Aan de ouders van de voetballende kinderen is niets gevraagd. “Mijn kind kwam ineens thuis met een verhaal dat ze hem gevraagd hadden mee te voetballen, dat hij vanmiddag wéér met ze wilde voetballen en dat ze hem over Jezus wilden vertellen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Zulks schrijft het Algemeen Dagblad vanochtend. De voetballende evangelisten noemen zichzelf De Geloofshelden. Hun missie: “Wij geloven dat God op zoek is naar verlorenen, daarom willen wij sportharten bij het kruis brengen en winnen voor Jezus.” Hun visie: “Het evangelie van Jezus Christus verspreiden middels sport en (top)sporters.”

Daar denken de ouders in de wijk anders over. Eén van hen overweegt naar de politie te stappen. “Deze mensen spreken veel te jonge kinderen aan zonder de ouders erbij, met een verhaal om gezamenlijk een ‘spel’ te doen. En dan gaat het woord van Jezus erin.”

Geloofshelden -Gaan voor Go(ud)- is een initiatief van oud-marathonschaatser René Ruitenberg. Ook oud-Oranjespeler Bert Konterman heeft zijn naam verbonden aan de organisatie. De club geeft ook les op basisscholen.

Onderwerpen