Spring naar de content

Steve Jobs wilde Google kapotmaken

“Ik ben bereid een thermonucleaire oorlog aan te gaan.” Dat zou de recent overleden Apple-topman Steve Jobs hebben gezegd over de rechtszaak die Apple aanspande tegen concurrent Android. Dit staat in de biografie Steve Jobs van Walter Isaacson die maandag verschijnt. Isaacson schrijft dat hij Jobs nog nooit zo boos had gezien als tijdens het gesprek over de ‘patentendiefstal’ van Android. “I will spend my last dying breath if I need to, and I will spend every penny of Apple’s $40 billion in the bank, to right this wrong. I’m going to destroy Android, because it’s a stolen product.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De woede van Jobs over de strijd om patenten is begrijpelijk. Apple delft tegenwoordig in de felle strijd om marktaandelen het onderspit tegen Android. Cijfers uit augustus laten zien dat 43 procent van alle mobiele telefoons op het besturingssysteem van Google draait, vergeleken met 26 procent van Apple.

In de geautoriseerde biografie van Isaacson komen veel interessante feiten over Jobs aan het licht. Zo zou Jobs aanvankelijk niets hebben gezien in het toevoegen van ‘apps’ aan het besturingsysteem. Een bestuurslid moest Jobs wel ‘een half dozijn maal bellen om hem te overtuigen van het potentieel van de apps’. Volgens Isaacson veegde Jobs die discussie van tafel, voornamelijk omdat hij dacht dat zijn medewerkers niet genoeg kennis hadden om alle complexe implicaties die daarbij gepaard gingen te overzien.

De apps kwamen er toch en werden een regelrecht succes. In de Apple App Store zijn nu meer dan tweehonderdduizend applicaties te koop; sinds 2008 heeft Apple er al meer dan 10 miljard verkocht ter waarde van 15 miljard dollar.

Onderwerpen