Spring naar de content

Biografie Steve Jobs is bestseller

De kortgeleden overleden Apple topman Steve Jobs domineert de Nederlandse boekenlijst. Dat is natuurlijk niet onverwacht, sinds het overlijden van Jobs kwamen al verschillende opzienbarende feiten over Mr. Apple naar buiten. Zo wilde Jobs concurrent Google kapotmaken en wachtte hij tot wanhoop van collega’s en vrienden uiterst lang met de behandeling van zijn ziekte. Auteur Walter Isaacson is plotsklaps een zeer gewilde gast op televisie, onder andere Jon Stewart had hem al in de uitzending. In Nederland is Steve Jobs, de biografie het meest gelezen boek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Daarmee verslaat Jobs (de aanvoerder van de non-fictielijst) postuum ook de aanvoerder van de fictielijst, Bonita Avenue van Peter Buwalda. Toch mag Buwalda niet treuren, hij kreeg zondag de Selexyz Debuutprijs uitgereikt in Rotterdam. Ook voor de AKO Literatuurprijs, die maandagmiddag wordt uitgereikt, is Buwalda nog kansrijk.

Thrillerauteur Esther Verhoef komt door het winnen van de NS Publieksprijs plots weer de fictielijst ingestormd. Déjà vu staat deze week op plek twee. Anna Enquist completeert net als vorige week de top drie met haar roman De verdovers. 

De lijst kent ook twee nieuwe titels. John Grishams Het proces komt binnen vier en Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert, een heruitgave inclusief dvd van Andere Tijden, is nieuw op zes. Camperts ode aan de liefde is in het kader van Nederland Leest overigens gratis voor alle leden van de bibliotheek.

Door de nieuwe titels heeft Aleph van Paulo Coelho plots vier plaatsen verloren. De Braziliaanse auteur is nu terug te vinden op plek zes.