Spring naar de content

Fox News: ‘Muppets zijn communisten’

In de nieuwste Muppetfilm wil een rijke oliemagnaat met de veelzeggende naam Tex Richman het theater van Kermit en zijn vrienden slopen. Geven de Muppets een politiek statement af? Steunen zij de demonstranten van de Occupy-beweging en de voorstellen om de rijkste één procent meer belasting te laten betalen? Voor Fox News is het antwoord evident: ja. Of, in de ogen van een commentator van de nieuwszender: “Het is belachelijk hoe ver links Hollywood gaat in het manipuleren van de Amerikaanse jeugd.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Volgens Dan Gainor, een conservatieve onderzoeker van het Media Research Center heeft Hollywood het al tijden gemund op de olieindustrie. Films als Cars 2, The Day After Tomorrow  en There Will Be Blood wijzen volgens Gainor enkel en alleen op de negatieve aspecten van grote energiebedrijven. “Men vergeet al snel hoe belangrijk olie is in ons dagelijks leven: het zorgt voor stroom in ziekenhuizen, het verwarmt onze huizen en zorgt ervoor dat ambulances jou naar de ziekenhuizen kunnen brengen.”

Het is niet voor het eerst dat conservatieve politici in Amerika vallen over de linkse boodschappen van kinderprogramma’s. In februari van dit jaar betoogde de Republikeinse senator Jim de Mint dat Elmo ingezet werd als linkse lobbyist. “Als we zo door gaan zal Pino binnenkort reclame maken voor Obama’s hervormingen van de gezondheidszorg.

De ophef rondom de Muppets kan een gunstig duwtje in de rug zijn voor de bezoekerscijfers. Hoewel de film in twee weken tijd een mooie 56 miljoen dollar opbracht moet het de tienervampierenfilm Twilight: Breaking Dawn voor zich dulden.

Bekijk hieronder het gesprek tussen Fox News presentator Eric Bolling en Dan Gainor en hier de trailer.