Spring naar de content

VARA: Rechtse mensen hebben een geestelijke afwijking en zijn niet grappig

Interessant artikel op het VARA-vehikel Joop. Rechtse mensen hebben niets met humor. Reden: een geestelijke afwijking.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Zulks schrijft de freelance journaliste Mercita Coronel. Citaat: “Toch moet ik het hier ook voor de rechtse mens opnemen. Dat hij/zij over weinig humor beschikt, ligt mogelijk ook buiten zijn/haar schuld. Sommige zaken blijken immers in het brein geregeld. Zo worden bij humor de hersenfuncties in de ‘mediaal prefrontale cortex’ (belangrijk voor de waardering van humor) en de ‘temporale kwab’(belangrijk voor taalgrappen) geactiveerd. Het zou heel goed kunnen dat die twee hersenfuncties bij rechtse mensen onderontwikkeld zijn.”

De rest van het 786 woorden tellende artikel zonder één grap leest u hier: “Want, zoals boven betoogd, het ontbreekt aan engagement met anderen, aan zelfkritiek en tot slot hebben rechtse mensen waarschijnlijk dus met falende hersenfuncties te maken; iets waar zij eigenlijk weinig aan kunnen doen.”  

Dat er iets mis is met de hersenen van rechtse mensen is algemeen bekend, weet ook activist/neurospecialist/GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren:

Wetenschapsjournaliste Malou van Hintum wil best wel meegaan in die stelling van Van Tongeren mits de politica accepteert dat alle linkse mensen psychopaten zijn:

Het onderzoek naar het verband van de structuur van de hersenen en politieke oriëntatie staat overigens nog in de kinderschoenen.

Onderwerpen