Spring naar de content

Wetenschappelijk aangetoond: de PVV is fascistisch. Wat nu?

De PVV is een fascistische partij in een vergevorderd stadium. Dat concludeert Henk Bovekerk, student aan de Universiteit van Tilburg. Hij kreeg een tien voor zijn thesis. Wat nu?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Bovekerk, student Liberal Arts & Sciences en verdienstelijk scheidsrechter, deed zijn onderzoek naar aanleiding van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen. De recensie daarvan vindt u hier. Bovekerk concludeert dat we in Nederland inderdaad te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Mooie boel dus. Hij werd overigens begeleid door arabist en PVV-criticaster Jan Jaap de Ruiter. De wetenschapper riep eerder de toorn van PVV-kopstuk Martin Bosma over zich af door hem verkeerd te citeren. De vraag is nu wat het belang van het onderzoek is. Sociaal wetenschapper Dr. Linda Duits op Twitter: “Mensen maken zich druk om een 10 voor een anti-PVV bachelorthesis. Een bachelorthesis mensen. Straks opwinding over eerstejaarsopdrachten?” Ook Kustaw Bessems van De Pers is niet onder de indruk: “Werk aan scoop over basisschool waar juf ‘ga zo door’ heeft gezegd nadat een leerling in zijn spreekbeurt Martin Bosma polariserend noemde.”

Nu ja, de Tweede Kamer laat zich er voorlopig niets aan gelegen. Er is geen partij te vinden die géén motie van de PVV heeft gesteund of weigert samen te werken met Wilders’ PVV. Terwijl Riemen stelt dat de VVD en het CDA óók fascistisch zijn omdat ze samenwerken met de PVV. Betekent dat de PvdA en D66 om maar wat te noemen nu ook fascistisch zijn? U mag het zeggen.

Onderwerpen