Spring naar de content

VVD Blaricum: ‘De PVV gaat alle perken te buiten’

Even VVD-fractievoorzitters onder elkaar, moet Ralf van Vegten hebben gedacht. De fractievoorzitter van de VVD Blaricum stuurde een brief – op persoonlijke titel for what it’s worth – aan landelijk fractievoorzitter Stef Blok. De kwestie Cor Bosman zit Van Vegten niet lekker en dat geldt met name voor de liberale reactie daarop. Zijn volledige epistel leest u hieronder. “De PVV gaat alle perken te buiten en ergens moet een streep getrokken worden.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Geachte heer Blok, beste Stef,

Deze e-mail stuur ik op persoonlijke titel en als lid van de VVD. Op dit moment ben ik fractievoorzitter van de VVD in Blaricum. Een brief met dezelfde strekking heb ik ook gestuurd aan het hoofdbestuur.

De afgelopen week zijn er wederom een aantal dubieuze uitspraken naar buiten gekomen van de gedoogpartner PVV. Nadat eerder deze week onze koningin het moest ontgelden wordt er nu in Limburg een nieuw dramatisch dieptepunt bereikt dankzij een statenlid die een Turkse collega en inwoner van ons land op grove wijze heeft beledigd.

De reactie van de VVD in Limburg is misschien nog schokkender dan het feit op zich. In de media wordt namelijk de volgende reactie opgetekend “’We respecteren het besluit van de PVV-fractie. De PVV geeft een sterk signaal af.” Welk sterke signaal geeft de PVV precies af? De reactie komt omdat de uitspraak is uitgelekt en niet omdat de PVV een duidelijk signaal af wil geven. De PVV heeft dit lange tijd binnenskamers gehouden en getolereerd.

Met de gekozen constructie op landelijk niveau en de coalitie in Limburg nemen we als partij met fatsoenlijke mensen en goede ideeën een enorm risico.  De VVD blijft de uitspraken van deze PVV-ers maar vergoelijken en is daarmee medeverantwoordelijk voor wat er gebeurt. Heel langzaam aan beginnen leden van de VVD zich te schamen voor hetgeen zich afspeelt en waar wij als leden mede verantwoordelijk voor gemaakt worden. Uiteraard heeft het regeren van het land op de wijze zoals ons als VVD voorstaat een prijs, maar de PVV gaat alle perken te buiten en ergens moet een streep getrokken worden.

Gezien de reacties op de diverse nieuwjaarsrecepties denk ik persoonlijk dat we niet ver weg zijn van grote interne onrust bij de VVD. De VVD zou zeer krachtig afstand moeten nemen van hetgeen de PVV zegt en schrijft.

Het bemoeien met landelijke aangelegenheden behoort niet tot mijn standaard bezigheden maar voor mij persoonlijk is een grens overschreden, ik hoop dat de fractie en het hoofdbestuur actie ondernemen om deze gang van zaken een halt toe te roepen.

Ik maak ook meteen van de gelegenheid gebruik om je uit te nodigen om de gedoogconstructie, de strategie van de VVD daarin en ook het gevoerde beleid uit te komen leggen tijdens een bijeenkomst voor onze VVD leden in Blaricum en omstreken.

Ik verneem graag je reactie.

Met vriendelijke groet,

Ralf van Vegten

Onderwerpen