Spring naar de content

Peter Buwalda grijpt weer naast prijs

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ivo Van Woerden

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Gisteravond maakte hij kans op de Hard Gras-prijs, voor de beste sportjournalistieke prestatie van het afgelopen jaar, en nu eens niet met Bonita Avenue maar met zijn stuk over judoka Wim Ruska in de nieuwe glossy Park. De andere genomineerden waren Sjoerd Mossou met zijn columns voor het AD en Bram Logger met een onderzoeksverhaal naar hoe de overheid indirect een miljard in voetbal stopt, voor de Groene Amsterdammer.  

Gisteravond nam Henk Spaan, ten overstaan van de aanwezigen – inclusief juryleden Matthijs van Nieuwkerk, Hugo Borst en Wessel Penning – in het Amsterdamse Zeppos het woord om bekend te maken wie de Hard Gras-prijs had gewonnen. “Nog nooit heeft de jury het zo moeilijk gehad,” sprak Spaan. “Het lag aan het hoge niveau van de genomineerden en de totaal verschillende genres.”

Tromgeroffel… Zou Buwalda het nu eindelijk worden? Spaan: “Ten slotte hebben we onze keuze laten vallen op de columns van Sjoerd Mossou vanwege de actuele urgentie.” Matthijs van Nieuwkerk reikte de prijs (een bedrag van 7500 euro en de Zilveren Kaart, een kunstwerk van Jeroen Henneman) aan Mossou uit. 

Toegegeven, Buwalda won heus wel iets het afgelopen jaar: twee debutantenprijsjes (Academica en Selexyz) en de prijs voor de mooiste zin. Laten we hopen dat het de volgende keer echt raak is voor Buwalda. Dat was bij Anita Witzier uiteindelijk ook zo.