Spring naar de content

Deze week in HP/De Tijd

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

* Sidderen voor China
Op 31 januari werd de Nederlandse staatsprijs voor de mensenrechten, de Mensenrechtentulp, uitgereikt aan een lege stoel. De winnares zit al tijden in de cel in Peking. Haar dochter werd vlak voor vertrek naar Den Haag ook opgepakt. Maar de Chinese regering bestraffend toespreken, ho maar. Reconstructie van een gênante geschiedenis. ‘Een minister vroeg: hebben jullie geen andere kandidaat?’
klik hier

* IJsverdwazing
Veel later dan verwacht is dan eindelijk de vrieskou ingevallen. Maar van een ‘horrorwinter’ is zeker geen sprake. Waarom hebben we ons laten wijsmaken dat die er u?berhaupt aankwam? En waarom laten we ons met weersverwachtingen zo graag voor de gek houden?
klik hier

* Henk Hofland: “We waren montere jongens”
Henk Hofland (1927) is een van de langst schrijvende commentatoren van Nederland. Op zijn zesde begon hij te lezen, uit de boekenkast van zijn vader: verhalen van Belcampo. Later raakte hij bevriend met schrijvers, mannen als Bert Schierbeek, Gerrit Kouwenaar en Remco Campert. ‘Het was alle dagen feest.’
klik hier

* Ouderwets verwennen
Gewoon in een bed vrijen mag weer, onder de dekens. Met zijn tweeën. Na jaren van pornobombardementen in de media en wild experimenteren op vele locaties kunnen we het weer normaal doen. Thuis. Een pleidooi voor huis-tuin- en-keukenseks.
klik hier

* Hij komt. Of niet.
Iedere week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de column van Frank Heinen. De elfstedentocht is een souvenier uit een land dat niet meer bestaat.
klik hier