Spring naar de content

Buzz-top-3: Wieling, Garzón & Bakker

1. WIEBE WIELING (Menaldum, 1955) – Voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Bracht woensdag middels een persconferentie het nieuws dat de Elfstedentocht niet doorgaat. Benadrukte dat veiligheid voorop stond en dat het ‘echt niet kan’. Op veel plekken was het ijs nog te dun en de weersverwachting voor de komende paar dagen bracht niet veel hoop. Wieling kreeg samen met de rayonhoofden een applaus van de aanwezige pers. Mocht het na de dooi van komend weekend weer gaan vriezen, dan is er weer een kleine kans op een Elfstedentocht. Wieling wilde echter ‘geen valse hoop wekken’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. BALTASAR GARZóN (Torres, 1955) – Spaanse onderzoeksrechter. Is door het Hooggerechtshof van Madrid schuldig bevonden voor het illegaal aftappen van telefoongesprekken en is daardoor voor een periode van elf jaar uit zijn ambt gezet. Moet verder een boete betalen van 2500 euro. Garzón gaat het vonnis aanvechten. De afgetapte gesprekken zouden gaan tussen gevangenen en hun advocaten, waarbij de gevangenen verdacht werden van het omkopen van politici. Garzón’s veroordeling leidde tot protesten onder de bevolking. Hij richtte zich voornamelijk op internationale zaken waarbij de mensenrechten in het geding kwamen en kwam vooral in het nieuws doordat hij in 1998 een arrestatiebevel uit liet gaan voor de voormalige Chileense dictator Pinochet.

3. KEITH BAKKER (New York, 1960) – Van oorsprong Amerikaanse verslavingsdeskundige. Werkte onder meer mee aan televisieprogramma’s Van Etter tot Engel en Family Matters. Zit sinds vorig jaar vast wegens verdenking van seksueel misbruik met een aantal vrouwelijke cliënten en een aantal meisjes. Gisteren werd in een pro-formazitting besloten dat Bakker langer in hechtenis blijft, omdat de rechtbank bang is dat hij naar Amerika vlucht. In diezelfde zitting ontkende hij schuldig te zijn aan verkrachting, maar naar eigen zeggen verdient hij het wel om vast te zitten. Bakker vindt het niet slim dat hij cliënten bij hem thuis uitnodigde en bij hem liet slapen.

Vorige week: 1. Winter 2. Wilders 3. Vuijsje