Spring naar de content

Succesuitgever VBK op zoek naar geld

Net als vorige week heeft uitgever AtlasContact drie boeken in de topvijf van de AKO Boeken Top 10. Twee van Paulien Cornelisse, plus het inmiddels naar 15 euro afgeprijsde Wij zijn ons brein van Dick Swaab. Daar is nu het boekenweek-essay van Nico Dijkshoorn bij gekomen. Verder geen nieuws verschijnt onder auspiciën van de CPNB, maar Dijkshoorn is een Contact-auteur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vier boeken in de topvijf, en toch gaat het niet goed met VBK, het moederbedrijf van AtlasContact. De Volkskrant bracht vanochtend als eerste het slechte nieuws. Huisbankier ING heeft 90 miljoen in VBK gestoken en wil dat geld terug. Het lijkt bijna onvermijdelijk dat er onderdelen verkocht moeten worden.

VBK bestaat uit een educatief deel, een non-fictiedeel en een fictiepoot. De educatieve uitgeverij, waarin ook Van Dale zit, levert het meeste op. Maar VBK heeft dat onderdeel zelf voor een bedrag van rond de 160 miljoen gekocht van de Perscombinatie. Achteraf misschien te veel. Men beraadt zich inmiddels op een strategie, zoals dat heet.

AKO Boeken Top 10
1 (–)
Heldere hemel – Tom Lanoye
2 (1) En dan nog wat – Paulien Cornelisse
3 (–) Verder alles goed – Nico Dijkshoorn
4 (3) Wij zijn ons brein – Dick Swaab
5 (2) Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
6 (8) Bonita Avenue – Peter Buwalda
7 (9) Getuige – Lars Kepler
8 (–) Ik, Zlatan – Zlatan Ibrahimovi? & David Lagercrantz
9 (6) Dit wordt jouw jaar – Ben Tiggelaar
10 (5) Koorts – Saskia Noort

Onderwerpen