Buzz-top-3: Zoëy, Goossenaerts & De Greef

joyce plakk 23 mrt 2012 Cultuur

Deze week: een afgescheepte presentator, een overleden 111-jarige en een van seksuele intimidatie beschuldigde Wassenaarse wethouder.

1. EDDY ZOËY (Almelo, 1967) – Voormalig presentator van Expeditie Robinson. Is onverwachts aan de kant gezet voor Dennis Weening. Volgens Zoëy gaat het om financiën en heeft ook de nieuwe zenderbaas van RTL5 ermee te maken. Weening was in 2010 deelnemer van het programma, maar stopte tot grote kritiek van de fans zijn deelname zelf. Hij was het naar eigen zeggen zat om zich te vervelen en had de uitdagingen zwaarder verwacht. Zoëy vindt dat Weening een ‘watje’ was in Expeditie Robinson en dat hij daardoor een ongeschikte kandidaat is om het programma te presenteren.

2. JAN GOOSSENAERTS (Essen, 1900) – Was de oudste Europeaan, maar is donderdag overleden. Sinds 2010 kon Goossenaerts zich de oudste Europeaan noemen, toen de vorige ‘titelhouder’, een 110-jarige Engelsman, stierf. Een aantal jaar geleden werd hem naar zijn geheim gevraagd: “Naast hard werken, moet je op tijd gaan slapen en veel poepgelei (Luikse perenstroop, red.) op je brood smeren.”

3. HENK DE GREEF (Wassenaar, 1951) – Wassenaarse wethouder en locoburgemeester. Heeft aangifte gedaan tegen de raadsleden die hem beschuldigden van seksuele intimidatie. Volgens een gisteren uitgekomen rapport zijn de beschuldingen vals. Drie raadsleden betichtten De Greef ervan zich bij een borrel in februari te hebben misdragen en seksuele toespelingen naar raadslid Mary-Jo van de Velde te hebben gemaakt. Tijdens het onderzoek zouden sommigen betrokkenen via sms en met een pistool zijn bedreigd.

Vorige week : 1. Schuller 2. Madonna 3. Bo

Reageer op artikel:
Buzz-top-3: Zoëy, Goossenaerts & De Greef
Sluiten