Spring naar de content

VVD heeft weinig invloed op Twitter

De VVD, de grootste partij in de Tweede Kamer, is niet vertegenwoordigd in de lijst van meest invloedrijke politieke stemmen op Twitter. Premier Mark Rute heeft wel een eigen Twitteraccount, maar gebruikt deze niet actief. Het door de Rijksvoorlichtingsdienst bestuurde account @MinPres heeft kennelijk onvoldoende invloed voor een hoge notering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Onderzoeksbureau Burson-Marsteller heeft een Top 10 samengesteld van meest invloedrijke stemmen in het politieke debat op Twitter in elk ‘G20-land’, aangevuld met Letland, Nederland, Polen, Portugal, Spanje en Zweden. Op de Nederlandse lijst staan zes politici en vier politiek journalisten.

In het onderzoek is gemeten hoe vaak mensen worden genoemd in tweets en hoe vaak hun berichten geretweet werden in de afgelopen negentig dagen.

De politici met de meeste invloed op Twitter zijn Alexander Pechtold (D’66), Boris van der Ham (D’66), Diederik Samsom (PvdA), Geert Wilders (PVV), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Maxime Verhagen (CDA).

De lijst wordt gecompleteerd door politiek journalisten Dominique van der Heyde (NOS), Frits Wester (RTL Nieuws), Kustaw Bessems (De Pers/de Volkskrant) en Wouke van Scherrenburg.

Nog een Nederlands tintje: namens de Europese Unie hoort eurocommissaris Neelie Kroes bij de invloedrijkste twitteraars.