Uittip: Lada voorjaarsrit te Appelscha

edwin van sas 18 apr 2012 Economie

Hoe kun je de waarde van een Lada verdubbelen? Door de tank vol te gooien! Van dit soort grappen is het dat ik Lada heb leren kennen (mijn bouwjaar: 1985). De Lada 2107, één van de kenmerkende modellen, wordt vanaf vandaag niet meer gemaakt. Maar goed, er zijn autotypes die minder lang in productie zijn geweest.

De Lada was een speciaal op Rusland aangepaste auto: een extra hoge wielophanging voor de deplorabele staat van de weg en bovendien – net als de T-Ford – uitgerust met een slinger (vanaf 16.30) om hem te starten in de Siberische kou.

Niet getreurd
Denkt u nu: had ik maar een nieuwe klassieke Lada gekocht? Niet getreurd, tot het eind van het jaar wordt de stationwagon, de Lada 2104, nog gebouwd. Die kent u wellicht nog, omdat hij dienst deed in Bassie en Adriaan en de Verdwenen Kroon uit 1987 (!). Maar een Lada op tv is natuurlijk nog geen Lada in het echt. Dus de uitgaanstip voor dit weekend, aankomende zondag in de omgeving van Appelscha: de Lada Voorjaarsrit! Als het net zo gezellig is als eerdere jaren belooft het weer een fijne dag te worden!

Reageer op artikel:
Uittip: Lada voorjaarsrit te Appelscha
Sluiten