Spring naar de content

Alles voor de Familie

Rond koningin Beatrix en haar naaste familie staat een organisatie van ruim driehonderd getrouwen die de BV Oranje draaiende houden. Wat zijn het voor mensen? Een uniek inkijkje in de Dienst Koninklijk Huis. ‘Falen is er geen optie.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

Dat is nog eens een baan die tot de verbeelding spreekt: chauffeur van Hare Majesteit de Koningin. Onwillekeurig bedenk je wat zo iemand op een dag zoal meekrijgt. Elke verzuchting, al het gemopper, ieder telefoongesprek met de kinderen en met de premier; heel wat journalisten zouden wel even met Don Roubos willen ruilen, al is het maar een uurtje. Hij werkt al voor de majesteit sinds ze in 1980 werd gekroond. We mogen dus veronderstellen dat hij álles weet.

Maar ja, hij zal er nooit een boekje over opendoen. En zijn collega’s, want er zijn meer koninklijke chauffeurs, evenmin. Want bij hun werving was discretie, naast een rijbewijs, misschien wel de belangrijkste selectie-eis. In elk geval hoefden ze geen adellijke titel of hbo-diploma te hebben. Zo deed Roubos de lts en zat hij vervolgens vier jaar bij het Korps Mariniers. Hij heeft een motor en speelt gitaar. En o ja, hij kijkt graag naar Discovery Channel en National Geographic Channel. Verder heeft hij een voorkeur voor humoristische films, actiefilms en, tja, pikante films.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap